Amplificator cu procesor DSP Helix V Twelve DSP MK2
Mai multe despre produs
- Puteți să ne returnați bunurile în termen de 14 zile
Amplificator cu procesor DSP Helix V Twelve DSP MK2
Amplificator multifunctional
Chiar dacă vehiculul este deja echipat cu un sistem de sunet premium din fabrică, al cărui amplificator are adesea deja mai mult de 10 canale, calitatea sunetului nu corespunde întotdeauna așteptărilor cuiva. În multe cazuri, nu mai este posibilă înlocuirea componentelor existente, astfel încât doar un amplificator cu același număr de intrări de nivel înalt poate fi luat în considerare pentru extindere. Din acest motiv, HELIX V TWELVE DSP MK2 oferă nu numai 12 intrări de nivel înalt, ci și suficiente canale de amplificare pentru a asigura o adaptare optimă la sistemele de sunet multicanal existente. În plus, V TWELVE DSP MK2 este echipat și cu o intrare digitală și slot HEC, cu care sistemul de sunet poate fi extins cu alte surse de semnal, precum streaming Bluetooth sau integrarea unui player audio de înaltă rezoluție. Gestionarea fabuloaselor paisprezece (14!) canale separate ale DSP este gestionată de un DSP puternic integrat pe 64 de biți, împreună cu software-ul nostru unic DSP pentru computer. În plus, portul de control inteligent (SCP) nou dezvoltat, pregătit pentru viitor, facilitează conectarea accesoriilor și, pe lângă o conexiune compactă și sigură, oferă o sursă de alimentare integrată pentru telecomenzi precum CONDUCTOR sau DIRECTOR, ceea ce reduce semnificativ numărul de cabluri necesare și deci spațiul de instalare necesar.
Procesarea canalului virtual – așa funcționează astăzi rutarea semnalului
Adaptarea la sistemele audio moderne din fabrică, numărul tot mai mare de intrări de semnal face ca rutarea semnalului în amplificator să fie din ce în ce mai complexă. Mai ales atunci când mai multe semnale de intrare sunt amestecate împreună și apoi redistribuite în sisteme cu mai multe căi, conceptele convenționale de rutare își ating rapid limitele. Noul „Virtual Channel Processing” de la Audiotec Fischer, împreună cu renumitul software DSP PC-Tool, ușor de utilizat, face posibilă maparea cu ușurință chiar și a configurațiilor de sistem foarte complexe și atribuirea liberă a funcțiilor audio FX proprietare, cum ar fi „RealCenter” sau „Îmbunătățire dinamică a basului”, astfel încât să puteți Dar, cu numărul său mare de canale, V TWELVE DSP MK2 este, de asemenea, un exemplu excelent de aplicații în care rutarea 1:1 (IOR) are sens.
Putere de calcul rapidă - datorită ACO
Un număr atât de mare de canale nu necesită doar putere de procesare în calea semnalului - propria platformă ACO pe 32 de biți a Audiotec Fischer preia toate sarcinile de control și asigură suficientă viteză, în special pentru comunicarea de date cu software-ul nostru DSP PC-Tool, dar și pentru fulger. - comutare rapidă între până la zece setări posibile de sunet. Efectele de sunet fantastice asociate cu platforma ACO, cum ar fi procesarea extinsă a bassului, StageXpander sau RealCenter, sunt la fel de naturale în V TWELVE DSP MK2 ca și EQ-ul de intrare cu 12 canale, inclusiv Input Signal Analyzer (ISA) pentru o analiză și compensare ușoară a intrării. . semnale de la OE -Radios.
Sunet perfect fără compromisuri
Performanța sunetului noului HELIX V TWELVE DSP MK2 este la fel de puternică ca și gama sa de caracteristici. Tehnologia Class GD de înaltă eficiență și cele mai avansate convertoare AD și DA de la BurrBrown asigură performanțe audio optime, cel mai bun raport semnal-zgomot posibil și distorsiuni armonice minime. TWELVE DSP MK2 este, prin urmare, o capodopera sonică absolută, în ciuda flexibilității extrem de ridicate și a designului foarte compact și nu trebuie să se ascundă de vârful absolut.
Principalele caracteristici ale amplificatorului Helix V Twelve DSP MK2
- Putere de ieșire de până la 160 W RMS pe canal în 2 Ω.
- Conceptul „Pure Class GD” pentru o calitate excelentă a sunetului combinată cu cea mai bună eficiență posibilă.
- DSP audio „punct fix” pe 64 de biți extrem de puternic.
- Convertoare de semnal A/D și D/A de la BurrBrown.
- ACO - Platformă avansată de coprocesor pe 32 de biți pentru funcții de sistem și DSP.
- ISA (Input Signal Analyzer) și InputEQ pentru o analiză ușoară și compensare a semnalelor de intrare.
- Efecte sonore SFX – Procesare de bas mărită, StageXpander, RealCenter & Co.
- 10 sloturi de memorie internă pentru setări de sunet.
- Intrare de nivel înalt cu 12 canale de înaltă performanță cu sensibilitate de intrare de până la 32 V RMS și circuit ADEP.3.
- Două ieșiri RCA/RCA procesate.
- 1:1 IOR (Intrare/Ieșire Routing) – număr egal de intrări și ieșiri ale amplificatorului de nivel înalt.
- VCP (Virtual Channel Processing) permite o configurație și mai flexibilă pentru sisteme audio foarte complexe.
- Compact, perspectivă SCP (Smart Control Port) pentru conectarea telecomenzilor și accesoriilor.
- Slot HEC pentru accesorii de sistem, cum ar fi Bluetooth® HD Audio Streaming, High Resolution Audio Streaming prin USB etc.
- Comutator automat la distanta.
- Opțiune Start-Stop până la tensiune de alimentare de 6V.
- Design compact cu disipare scăzută a căldurii datorită eficienței excepționale.
Tehnologia amplificatoarelor din clasa GD
Conceptul proprietar AudioD Fischers Pure Class GD duce eficiența amplificatoarelor convenționale de clasă D la nivelul următor. Prin variarea tensiunii interne de alimentare ca răspuns la semnalele de intrare ale amplificatorului, pierderile fără sarcină sunt reduse semnificativ, iar eficiența generală este aproape de maxim în orice moment. Prin urmare, disiparea căldurii este aproape neglijabilă, permițând cele mai mici radiatoare și cei mai compacti factori de formă. În plus, amplificatorul Pure Class GD depășește design-urile convenționale de Clasa D în ceea ce privește calitatea sunetului, implementând o cale de semnal complet diferențială și un design îmbunătățit al filtrului de ieșire.
ACO - Coprocesor avansat pe 32 de biți
HELIX V EIGHT DSP MK2 include un coprocesor extrem de puternic pe 32 de biți de ultimă generație pentru toate sarcinile de monitorizare și comunicare, intern și extern. Spre deosebire de generația de predecesori pe 8 biți, acest MCU atinge viteză mult mai mare în ceea ce privește comutarea setărilor și comunicarea datelor cu software-ul nostru DSP PC-Tool. Un alt avantaj semnificativ este bootloader-ul CoProcessor nativ integrat. Permite actualizări software ale tuturor componentelor DSP-ului integrat pentru a adapta circuitul ADEP.3 controlat de microcontrolere, de exemplu, la cerințele viitoare ale sistemului de diagnosticare a radiourilor de producție sau dacă dispozitivul este extins cu interfețe suplimentare. În plus, datorită noii memorie flash, ACO oferă 10 setări obișnuite de memorie în loc de cele două obișnuite.
Intrare inteligentă la nivel înalt ADEP.3
Radiourile auto moderne instalate din fabrică includ opțiuni de diagnosticare sofisticate pentru difuzoarele conectate. În special, cea mai recentă generație de radio-uri auto sunt echipate cu funcții suplimentare de monitorizare, astfel încât mesajele de eroare și pierderea unor funcții specifice (de ex. funcții fader) apar adesea dacă amplificatorul este conectat - dar nu și cu V EIGHT DSP MK2. Noul circuit ADEP.3 (Advanced Diagnostics Error Protection, a 3-a generație) evită aceste probleme fără a încărca inutil ieșirile difuzoarelor radio OE la volume ridicate.
Opțiune Start-Stop
Sursa de comutare a HELIX V EIGHT DSP MK2 asigură o tensiune internă de alimentare constantă, chiar dacă tensiunea bateriei scade la 6 V în timpul pornirii motorului.
Modul de economisire a energiei
Modul de economisire a energiei face parte din setările de bază. Permite reducerea semnificativă a consumului de energie al amplificatoarelor care sunt conectate la HELIX V EIGHT DSP MK2 atunci când nu este prezent niciun semnal de intrare mai mult de 60 de secunde. Vă rugăm să rețineți că în multe mașini moderne cu un „CAN” sau altă structură internă de autobuz, radioul poate rămâne „invizibil” pornit până la 45 de minute. chiar și după încuierea și părăsirea vehiculului! Când „Modul de economisire a energiei” este activ, ieșirea de la distanță și amplificatoarele conectate vor fi oprite. Când este aplicat un semnal muzical, V8 EST DSP MK2 activează ieșirea de la distanță în decurs de o secundă. Este posibil să schimbați timpul de oprire la 60 de secunde. sau dezactivați complet „Modul de economisire a energiei” folosind software-ul DSP PC-Tool.
Număr de catalog | V TWELVE DSP MK2 |
marcă | Helix |
Legături | Prezentare web oficială |
Numărul de canale de amplificareAmplificatoarele sunt împărțite în: - Monoblocuri - 2 canale - 3 canale - 4 canale - 5 canale - 6 canale - multicanal Fiecare canal este utilizat pentru alimentarea unui difuzor pentru tipul coaxial sau pe o parte dacă sunt difuzoare componente. Amplificatoarele de tip monobloc sunt folosite în principal pentru subwoofere. Cele 2 canale sunt potrivite atât pentru subwoofere, cât și, de exemplu, pentru perechea frontală de difuzoare dintr-o mașină. 3 canale este folosit pentru difuzoarele frontale sau posterioare + subwoofer. Se folosesc 4 canale pentru difuzoarele față + spate sau 1 pereche de difuzoare + subwoofer. 6 sau 5 canale sunt folosite pentru 2 perechi de difuzoare + subwoofer, cel mai adesea. Bridging înseamnă conectarea amplificatorului la o punte, folosind polul + de pe un canal și polul - de pe celălalt canal. În cele mai multe cazuri, aceasta este afișată ca „BRIDGED” pe amplificator. | 12 |
Clasa energetică a amplificatoruluiAmplificatoarele sunt împărțite în două clase de bază: analogice și digitale . Amplificatoarele analogice (A/B) au cerințe de consum mai mari, dar de obicei au un sunet mai natural. Amplificatoarele digitale (D) au un consum semnificativ mai mic și o eficiență mai mare, dar sunetul poate să nu fie la fel de fidel ca la amplificatoarele analogice clasice. | GD |
Putere RMS în 4 ΩPutere RMS la încărcarea difuzoarelor sau a subwooferului la 4 Ω. Puterea RMS este puterea constantă a amplificatorului și este unul dintre cei mai importanți parametri atunci când alegeți un amplificator. | 12 x 75W |
Putere RMS în 2 ΩPutere RMS la încărcarea difuzoarelor sau a subwooferului la 2 Ω. Puterea RMS este puterea constantă a amplificatorului și este unul dintre cei mai importanți parametri atunci când alegeți un amplificator. | 12 x 120W |
Intrări | 6 x RCA, 12 x Hi-level, 1 x SPDIF optic |
Ieșiri | 2 x RCA, 12 x difuzoare |
Procesor DSP integrat | da |
Numărul de canale de procesor DSP | 14 |
Gama de frecventeCapacitatea amplificatorului de a reproduce semnalul de la cea mai joasă frecvență la cea mai mare = reproduce fidel sunetul într-o anumită bandă de frecvență. Profesional: În intervalul de frecvență de la 40 la 16.000 Hz, se găsesc marea majoritate a fundamentale și harmonice (armonici) ale tuturor instrumentelor muzicale. Suntem interesați de cursul presiunii sonore radiate în acest interval de frecvențe atunci când sistemul de difuzoare este alimentat cu putere constantă. Numim acest curs caracteristica de frecvență, care ne spune nivelul presiunii sonore radiate în decibeli (dB) în funcție de frecvență. Caracteristica de frecvență a unui difuzor sau a unui sistem de difuzoare poate fi exprimată cel mai succint printr-un grafic. În mare parte, însă, caracteristica frecvenței este indicată prin indicarea toleranței maxime a presiunii sonore în intervalul de frecvență dat, de exemplu, 50 până la 15.000 Hz -+ 6 dB. Deoarece caracteristicile de frecvență ale difuzoarelor și sistemelor în general sunt destul de inegale, unii producători nici măcar nu specifică această toleranță maximă a presiunii sonore în decibeli în cataloagele lor din motive de prestigiu. Datele sărăcite în acest fel sunt, din păcate, lipsite de valoare. Ceea ce este valabil este că producătorul oferă un sistem de difuzoare cu o gamă de frecvență de la 30 la 20.000 Hz, dacă este îngrijorat să afirme denivelarea maximă a presiunii sonore în acest interval, deoarece poate avea o toleranță de, de exemplu, + - 20 dB. Neuniformitatea sau ondularea curbei de frecvență în sistemele de difuzoare bune pentru performanțe muzicale de înaltă calitate nu trebuie să depășească +-3 dB în banda de 80 până la 12.000 Hz și +-6 dB în banda de 40 până la 16.000 Hz. Denivelările mai mari epuizează sau accentuează deja anumite zone tonale, ceea ce poate provoca distorsiuni audibile sau chiar tulburătoare. Proporția dintre tonurile fundamentale și armonicile superioare se schimbă, de asemenea, schimbând culoarea sunetului, iar instrumentele muzicale individuale, precum și întreaga imagine muzicală sună nenatural. | 20 - 22000 Hz |
Distorsiune armonică (THD)Distorsiunea armonică totală indică cât de mult este distorsionat semnalul de intrare în amplificator. Distorsiunile apar ca armături conținute în semnalul de ieșire. Proporția părților inițial absente ale semnalului este dată ca procent, valorile tipice sunt între 0,001% și 0,5%. Distorsiunea este măsurată în banda lor de putere. Dacă depășește limita de 0,7% de la o anumită putere, este valoarea puterii de ieșire a amplificatorului dat, de la care nu mai rulează fără distorsiuni și de la care distorsiunea crește de obicei abrupt, astfel încât orice creștere ulterioară a puterii nu se poate conta. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai bine. | < 0,015% |
Raportul semnal-zgomotRaportul semnal-zgomot înseamnă că semnalul de ieșire conține întotdeauna zgomot. Raportul semnal-zgomot exprimă cât de mult din acest zgomot este comparat cu semnalul util. Este dată așa-numita valoare A, care nu ia în considerare frecvențele profunde și foarte înalte. Aceasta corespunde caracteristicii auzului uman, care nu este atât de sensibil la frecvențele profunde, în special sub 1 kHz. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât amplificatorul este mai bun. | 107 dB |
Factorul de amortizareDF - Factorul de amortizare . Este raportul dintre sarcina (repro + cabluri, crossover etc.) si rezistenta interna a amplificatorului. Cu cât DF este mai mare, cu atât basul este mai controlat. Amplificatoarele cu un DF mai mic tind să zumzeze. Subwooferele cu un Q mai mare în reflexul de bas și uneori în carcasă vor provoca, de asemenea, zumzet. | > 70 |
Intrări de nivel înaltIntrarea de nivel înalt de pe amplificator permite conectarea direct la difuzoarele existente în mașină fără achiziționarea suplimentară a unui adaptor extern înalt/jos. Echipament important în cazul instalării unui amplificator pe un radio auto original. | da |
Pornire și oprire automatăAceastă funcție vă permite să porniți automat amplificatorul. | da |
Borne de intrare prizăTerminalele ferulei permit un contact mai bun al cablajului cu amplificatorul. Este, de asemenea, o formă mai sigură de terminale. Dacă strângeți bornele manșonului, vă recomandăm să le strângeți din nou după 1 zi, deoarece cablul conectat se comprimă treptat. | da |
Telecomanda inclusa in pachetUnele modele de amplificatoare au in pachet si telecomenzi cu fir, care pe de o parte se conecteaza la amplificator si pe de alta parte ai un potentiometru pe care il poti plasa oriunde in cabina. Un loc obișnuit pentru a plasa telecomanda este sub volan. Avantajul este reglarea puterii și, prin urmare, a volumului, în funcție de condițiile de condus și de starea de spirit a echipajului din mașină. | Nu |
Intrare pentru telecomandă cu firDacă amplificatorul are o intrare pentru telecomandă. | da |
Valoarea siguranțelor de pe amplificatorDin valoarea siguranțelor de pe amplificator, puteți obține o imagine fidelă a performanței reale a amplificatorului. | 2 x 30A |
Dimensiunile amplificatorului | 44 x 220 x 220 mm |
Alte | Slot HEC, circuit ADEP.3, Port Smart Control |